10 ok amiért szükséged van 360°-os termékfotókra!

WonderWorks bejegyzések, 360°-os termékfotózás, webshopfotózás

Az online értékesítés verseny. A 360°-os termékfotók pedig a legjobb eszközünk lehet amivel előnyre teszünk szert. Az elmúlt években száguldó trendről írunk pár sort, ami nem más, mint a 360°-ban forgatható termékfotók.

A legnagyobb világmárkák az összes terméküknél lehetővé teszik, hogy körbeforgatva a terméket maximális képet kapjunk azokról. Ezáltal egészen egyszerű eldönteni, hogy szeretnénk-e megvásárolni. A piac gőzerővel tör előre az interneten és ehhez egy nagyszerű eszközök a 360°-os termékfotók, melyekkel könnyen megmutathatjuk vásárlóinknak, hogy milyen is a termékünk, legyen akármilyen bonyolult is az. Írunk pár okot amiért Neked is szükséged lehet rájuk!

1. Többen vásárolják meg a termékeket!

Ez pont olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Számos mérés bizonyítja, hogy egyazon terméket másfélszer annyian választják egy olyan webáruházból, ahol lehetőségük van körbeforgatni a vásárlóknak. Ez természetesen nem minden termékre, de szinte bármelyik iparágra jellemző! Ha a látogató körbe tudja forgatni a terméket és minden oldaláról meg tudja tekinteni az azonnal bizalmat kelt benne, lehetőséget ad arra, hogy maximális vizuális képet kapjon a termék legtöbb tulajdonságáról. Mindegy, hogy egy induló startupról vagy egy óriási áruházláncról van szó, a másfélszeres profit önmagáért beszél. 

WonderWorks bejegyzések, 360°-os termékfotózás, beats fejhallgató

2. Csökken a termékeket visszaküldők száma

Ez egy elég jelentős ok. A 360°-os termékfotók lehetővé teszik a vásárolók számára, hogy a terméket minden oldalról megtekinthessék mielőtt megvásárolnák azt. Ezáltal elkerülhető egy nem elhanyagolható hányada a vásárlóknak akik a megvásárlást követően mégis eláll a vásárlástól. Hiszen önmagában nem csak a vásárlók száma mérvadó, figyelembe kell vennünk azt is, hogy ezek közül mennyien elégedettek. Nem csak az elégedettséget tudjuk növelni vele, ha kizárólag azok kezébe kerül a termékünk akiknek igazán örömöt okoz, de az erőforrásunk sem fogy el olyan dolgokra ami a haszon szempontjából káros. Épp ilyen a visszaküldött termékek kezelése.

3. Olcsóbb is lehet, mint a hagyományos termékfotózás

Hogy mi? Jogos a felvetés. Várj, elmagyarázzuk. Ennek több oka is lehet, de a legfőbb az, hogy amíg egy bonyolultabb és értékesebb termékről alapvetően 4-6 fotó is felkerül egy weboldalra, addig ezeket mind kiválthatja egy jól elkészített 360°-os beágyazott termékfotó. Alapból is érdemes megmutatni a termékünket több oldalról, több felhasználási helyzetben, esetleg izgalmas környezetbe helyezve, hiszen a vásárlóink figyelmét szeretnénk megragadni. Viszont amikor a látogatók a weboldalunkon találkoznak egy 360°-os fotóval akkor nem feltétlenül van szükség mellé kiegészítő fotókra, kellően izgalmas és figyelemfelkeltő lesz önmagában is! Így könnyen tudjuk minimalizálni a kiadásainkat, hiszen a másik fő érv a 360°-os fotók mellett, hogy terjedésüknek hála már elérhető áron készítethetünk termékeinkről.

WonderWorks bejegyzések, 360°-os termékfotózás, gyűrű

4. Ez áll a legközelebb ahhoz, mintha kézbe fognánk a terméket

A világ őrült sebességgel változik. Mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon ami egy kiváló számítógép és amivel a nap 24 órájában hozzáférhetünk billiónyi információhoz. Ezen vásárolunk is legtöbb esetben. És ez még csak a kezdet, nem a vég. Ami a legdurvább ebben, hogy ezekkel az eszközökkel milyen mértékben tudunk egymással kölcsönhatásba lépni, és főleg az, amerre ez fejlődik. A virtuális valóság már a mindennapjaink ajtaját kopogtatja, ha fontos az számunkra, hogy naprakészek legyünk akkor jobb mielőbb lekövetni a legújabb trendeket. A jövő nem a hagyományos vásárlásé, még ha van némi előnye is, a jövő egyértelműen az online értékesítésben van. A hagyományos vásárlás egyetlen előnyét az teszi ki, hogy a termékeket kézbe tudjuk fogni, és ehhez adnak egy jó közelítést a 360°-os termékfotók.

5. Az emberek nem szeretik a hosszú termékleírásokat olvasni

Ha valami megtetszik nekünk akkor megnézünk róla alapvető információkat, majd ha továbbra is érdekesnek találjuk akkor egyre inkább elmélyülünk benne. Így működik a vásárlás. Valamit meglátunk, megtetszik majd utána nézünk miről is van szó. De egy olyan világban ahol az agyunk már ráállt az azonnali jutalmazásra sokkal elhamarkodottabban döntünk. Nem nézünk utána nem olvasunk róla annyit, csak meglátjuk és ha megtetszik már jöhet is. Így van ez a legtöbb terméknél. Bizonyos esetekben a termékinformációk inkább zavaróak, mint, hogy a segítségünkre szolgálnának. Emiatt van óriási jelentősége a termékfotóknak, és ezért mondjuk, hogy egy kép felér 1000 szóval. Nos akkor a 360°-os fotók 24 – 36 vagy 48 x 1000 szóval érnek fel! Szinte minden, a termékkel kapcsolatos fogyasztói kérdés megválaszolásra kerül még mielőtt a felhasználó a leíráshoz is görgetne.

6. 360°-os kép mozgatható, forgatható, nagyítható és így tovább

Ez csak akkor szorul magyarázatra ha még nem láttunk igazán webshopba beépítve 360°-os termékfotót. Azzal ellentétben ahogy ebben a bejegyzésben is megtalálhatóak a képek GIF-ként, egy webáruházba úgy tudjuk beépíteni ezeket a képeket, hogy a látogatók az egérrel vagy érintéssel tudják mozgatni a terméket, illetve nagyítani is kedvük szerint. Azért egy remek megoldás kézműves termékek esetén is. A vásárló éppen a neki szánt terméket nézheti körbe és csak az ő alaposságán múlik, mennyire kíváncsi a részletekre.

7. A fotókra helyezett hotspotok egy új dimenziót adnak

A 360°-os fotókra elhelyezhetünk hotspotokat is amelyekre kattintva egyéb információkat és részleteket adhatunk a képekhez. Végtelen lehetőség tárul elénk! A képi hotspotok minden online eladó vagy cég szépségei, amelyek részletes termékinformációkat szeretnének kínálni. Röviden, egy hotspot hozzárendelhető a kép egy bizonyos területéhez, amikor elforgatják, így az egérmutató fölé kattintva vagy rákattintva további specifikus információk jelennek meg a képen. Képzeljünk el például egy kerékpár 360°-os termékképét. A hotspotok hozzárendelhetők az egyes kerékpáros részekhez, például a fékekhez, a lánckerekekhez és az első villákhoz. Ahogy a felhasználó elforgatja a képet, a hotspot kiemelésre kerül, és készen áll az interaktív kattintásra, valamint megjelennek az előnyök és a funkciók.

8. A 360°-os termékfotókkal megkapjuk az állóképeket is

Lehet, hogy elsőre nem is vesszük észre, de a 360°-os fotók állóképekből állnak, amelyek össze vannak fűzve és emiatt tűnnek folyamatosnak mozgás közben. Legtöbbször a termék mérete és formája alapján 24-36 vagy 48 képből állnak. Ezeket megkapjuk amikor készülnek a termékünkről 360°-os fotók, így ezeket reklám és marketing célokra is fel tudjuk használni. Sőt a termékoldalon is használhatjuk párhuzamosan a fotókat. Nincs szükség külön termékfotók készítésére, hiszen együtt megkapjuk a 360°-os képekkel azokat is.

9. A jövőbe repíti a vállalkozásunkat

Komolya feladat az élmezőnyben maradni az online értékesítés versenyében. A piac gyorsan változik, hiba azt hinni, hogy ez nem egy folyamatos feladat, hanem egyszeri munkát igényel. A jövő a virtuális üzleteké, amelyek mindinkább olyanokká válnak, mint bármelyik hagyományos üzlet böngészése, a különböző termékosztályokon való „járkálás” érzete mellett a legfontosabb, hogy mindezt saját otthonának kényelméből teheti meg a vásárló. A 360°-os fotók ebbe a jövőbe adnak egy nagy ugrást vállalkozásunknak!

10. Teljesen új dimenziót ad a marketingstratégiánknak

Ha olyan brand vagy amely a közösségi médiában, például a Facebookon, az Instagramon, a Twitteren vagy akár a LinkedIn-en is jelen van aktívan akkor tudod, hogy a képeknek van talán a legnagyobb szerepük. Minden, amin a görgető felhasználóknak megakad a szeme vagy fotó, vagy videó, majd ha ezek felkeltették a kíváncsiságot jön a főcím, és így tovább. Ezekre a felületekre is tökéletesek a 360°-os fényképek, nincs olyan költségük, mint a videóknak de mégis innovatívabbak és érdekesebbek, mint a statikus fényképek. Szuper felhasználási területük a webshopok mellett a közösségi média, használd ki Te is!

Most, hogy írtunk pár sor összefoglalót a 360°-os termékfotókról Te is láthatod, hogy egy innovatív és sikeres vállalkozás megjelenésének elengedhetetlen része. Főleg, hogy ezekbe a fényképekbe történő befektetés kifizetődőbb is lehet, mint a statikus katalógus fotók készíttetése, melyekből ritkán elég egy darab termékenként.


Megvan a jó irány az online fejlődéshez?

Fordulj hozzánk bizalommal, bízd ránk vállalkozásodat és minőségi 360°-os fotókkal segítjük az online érvényesülést. Tekintsd meg referenciáinkat és vedd fel velünk a kapcsolatot. Akár személyesen vagy telefonon keresztül is tanácsot adunk ügyfeleinknek abban, hogy mire van éppen szükségük a céljaik elérésében.

WonderWorks