9 ok amiért érdemes együtt dolgoznod egy professzionális termékfotóssal

A mai világban mindenkinek okostelefon lapul a zsebében. Neked is. Hiába készít egy átlag felhasználó több ezer fotót a mobiljával egy év alatt, muszáj különbséget tenni az emlékek és a profi fotók között. 

A digitális adattárolás világában olyan szinten növekedett meg a fényképek száma, hogy sokak elfelejtik, hogy ez nem volt mindig így. A fényképészet nem véletlenül egy hivatás és szakma a mai napig.

Beszéljük át gyorsan 9 ponton keresztül, hogy miért jó döntés egy profira bízni a marketing célú termékfotók elkészítését.

1 | A minőség amit kapsz

Valószínüleg találkoztál már a neten nívótlan weboldallal, telefonos fotókkal megtöltött webshoppal. Számunkra, akik a minőségben hisznek az ilyen oldalak sosem csábítóak. Bármilyen területen böngészel szembe jönnek a kihagyott lehetőségek, egy-egy jó ötlet amit nem sikerült szépen bemutatni, és főleg nem eladni.

A rossz minőségű, nem átgondolt fotókkal illusztrált weboldalak rossz benyomást keltenek és sajnos ez rányomja a pecsétjét az egész üzletre. Ami vonzza az ügyfeleket azok a ragyogó, nagy felbontású és kiváló minőségű fotók. Ha te is online mutatod be termékeidet akkor a vonzó megoldásokkal arra ösztönzöd a látogatóidat, hogy több időt töltsenek az üzletedben, és minél hosszabb időt töltenek el nálad annál valószínűbb, hogy a látogatóidból ügyfeleiddé válnak. 

2 | A professzionális felszerelés

Kirándulni mész? Naná, hogy viszed a géped. Talán van hozzá egy másik objektíved is, mert szeretsz jó fotókat készíteni a kalandokról, a családról. Mindenki lát maga körül a legtöbb ember nyakában valamilyen fényképezőgépet de ezek a gépek nem azon kategóriás eszközök amelyekkel egy profi dolgozik.

Nem beszélve arról a számtalan kiegészítőről ami ahhoz szükséges, hogy valaki következetesen készítsen azonos minőségű fényképeket, főleg stúdiókörnyezetben. Itt válik egymástól a hivatásos fotós és az aki hobbiból kattogtat, és ennek nagyon is fontos eleme maga a felszerelés. Vannak olyan helyzetek amikor kevéssé számít az eszköz és inkább a mondanivaló vagy egy pillanat az amin minden múlik. Mi is rajongói vagyunk ezeknek a fotóknak, de a termék és reklámfényképek készítése bizony teljesen más helyzet.

3 | Bármikor, bármilyen körülmények között

Egy professzionális fotós egyik lényegi összetevője az, hogy bármikor bármilyen körülmények között ugyan olyan minőségű fényképet tud készíteni. Mindegy, hogy milyen elvetemült ötlettel keresik fel neki tudnia kell, hogy mi lesz rá a jó megoldás. Nem csak megtalálnia kell tudni az ideális körülményt hanem megteremti azt.

Megválasztani a megfelelő optikát, a megfelelő szögeket, megmérni a fényt, beállítani a megfelelő értékeket a kívánt eredményhez, fényeket formálni, időzíteni, távvezérelni mind mind tudnia kell egy fotósnak és akkor még nem kattintott egyet sem. A szakemberek pontosan tudják, hogy a termék környezete hogyan fog rá hatni a fotózás során és emellé társul az alapos és profi utómunkafolyamat.

4 | Az elmulaszthatatlan utómunka

Sokan állítottak már össze egy családi albumot és sokan napi szinten posztolnak „megszerkesztett” képeket az instagramra. Egy-egy filter nem ugyan az mint jópár szoftvert maximálisan ismerni és használni egy tökéletes termékfotó elkészítéséhez. Sokan akkor választanak szakembert egy feladathoz amikor nagy lendülettel nekiálltak valaminek de hamar akadályhoz érkeztek. Ez a lakásfelújítástól az autószerelésen át bizony a fényképek kidolgozásánál is így van.

Sokan találkoztak már a contrast csúszkával és sokan azt is tudják mi az a fehéregyensúly. De egy-egy termékfotó elkészítésének ezek az alap beállítások parányi kis részét teszik ki, összetett és komplex lépések árán lehet kikerülni a hibalehetőségek hosszú sorát, hiszen ahány fajta, méretű, anyagú és célú termék létezik annyi egyedi helyzetre kell megoldást találnia egy profi fotósnak.

Egy profi utómunka rengeteg lehetőséget ad. Rengeteg időt spórol meg a fotó elkészítésénél az, hogy a fotós már előre tudja mit szeretne kihozni a végül képből. A retusálási technikákkal nem csak a hibákat tudjuk elfedni de biztosíthatjuk azt, hogy a látogatók csak ámuljanak, hogy ez vajon hogyan készülhetett.

5 | A következetesség, ami sokat számít

Gondold végig, milyen érzés egy olyan étteremben ebédelni ahol sohasem kapsz kétszer ugyanolyan minőségű ételt? Ennél jobb egy átlagos, de mindig ugyanazt nyújtó sarki kebabos. Ezzel nyert a McDonalds. Nem abban a legjobbak, hogy a legjobb burgert eheted náluk. Abban a legjobbak, hogy a világ bármely pontján ha bemész egy mekibe tudod mi fog történni. Tudod milyen ételt ehetsz és milyen lesz a kiszolgálás, az élmény. 

Ezt a következetességet és kiszámíthatóságot árulod a termékeiddel, hogy a vásárlóid ha csalódnának csakis pozitívan tegyék. Ha hosszútávon kooperálsz egy termékfotóssal akkor megértitek egymást és hamar kialakul a saját vizualitásod, amit a fotósod mindig biztosítani fog neked. Ezért ne törd meg soha a letisztult professzionális fotók sorát egy elkapkodott telefonos képpel!

6 | Tapasztalat

Egy profi termékfotós háta mögött már évek gyakorlata várja, hogy a segítségedre lehessen. Rengeteg különböző feladattal találkozott már a munkája során és így könnyen talál megoldást a tiédre is. Az évek alatt kialakul a stílus, kiépülnek a rutinok ami a legnagyobb érték mindegyik szakmában.

Egy professzionális fotós tapasztalata önmagában garancia a munkájára, így bátran rábízhatod a termékeidet.

7 | Kiemelkedni a tömegből

Óriási a piac, muszáj felhívnod a figyelmet magadra. Ehhez szükséged lesz egy jó szolgáltatásra vagy termékre. Ha ez megvan, akkor ezt úgy kell megmutatnod a világnak, hogy felkapja rá a fejét. Na pont erre valók a minőségi fényképet, a befektetett kreativitás aminek az eredményeképpen megállnak az emberek az őrült görgetés közben, mert felkapták a fejüket.

8 | Maximális profit

Egy örök csapda, főleg egy üzlet kezdetekor. Egy sikeres vállalkozásba tett energia mindig idővel térül meg, ezért is a kitartóak sportja vállalkozni. Megkérheted az unokatestvéred fiát is a fotózásra, lehet, hogy pénzbe sem kerül de nem biztos, hogy jó döntés. Ha az unokaöcséd történetesen nem egy profi termékfotós akkor jobban jársz, ha belekalkulálod a budgetbe egy fotós munkáját is, így már a kezdetektől sikeres lesz a marketinged és előbb éred el a célodat. Ha minőségi képekbe fektetsz akkor éveken át felhasználhatod a fotókat számtalan kampányhoz, ami szuper eredményt hoz. Nem beszélve arról, hogy a versenytársaid nagyrésze stockfotókból építkezik aminél mindig előrébb jutsz a saját képi anyaggal.

9 | Az igazi szakemberek

Azok, akik folyamatosan önmagukba és a szakmájukba fektetnek rendelkeznek egy határozott megjelenéssel, tudják hogyan működik az üzleti világ, hiszen ők is megfordulnak benne. Tudják, hogy miként tudnád eladni a termékedet!

A fotósok a többi szakemberhez hasonlóan egy bizonyos magatartás szerint működnek. Egy vállalkozó tiszteli a vállalkozó társát, megérti és odafigyel rá. Egy fotóst érdekel a munkád, a sikered és a véleményed is, ezáltal sikerül közösen elérnetek a kitűzött célt. Akkor találtad meg a tökéletes szakembert ha érzed azt a pluszt, amit a személyisége hozzátesz a munkájához és látod, hogy szenvedéllyel csinálja azt, amit csinál. Természetes, hogy szeretnél vele együtt dolgozni!


Sikerült meghozni egy jó döntést?

Akkor fordulj hozzánk bizalommal, bízd stúdiónkra termékeidet és minőségi fotókkal segítjük az online értékesítést. Tekintsd meg referenciáinkat és vedd fel velünk a kapcsolatot. Akár személyesen vagy telefonon keresztül is tanácsot adunk ügyfeleinknek abban, hogy mire van éppen szükségük az adott célok elérésében, hagyd, hogy Neked is segítsünk 🙂

WonderWorks