Hogyan hatnak az enteriőr design elemek az ügyfeleinkre és a munkatársainkra?

A kereskedelmi tér kialakítása mindenkit érint aki valamilyen szinten és minőségben interakcióba lép vele. Ez magában foglalja az irodába besétáló ügyfeleket, a recepción dolgozó személyzetet, a megbeszélésre érkező potenciális befektetőket és még sok mást. A belsőépítészeti elemek meghatározzák az egész vállalkozás hangulatát, így akár az egész iroda tűnhet érdekesnek, örömtelinek vagy épp unalmasnak.

Amikor megismerjük és megértjük a hatékony és tudatos tervezés fontosságát az kulcsfontosságú lehet az üzleti sikerünk szempontjából. Reméljük, hogy ebben a cikkben összeszedett információk segítségül szolgálnak mindenkinek aki irodája vagy épp otthona átalakításán dolgozik.

Kényelmes terek kialakítása belsőépítész segítségével

A legtöbb ügyfél-elégedettséget szem előtt tartó vállalkozás elengedhetetlennek tartja, hogy kényelmes tereket hozzon létre az ügyfelei számára. Ez a helyzet a legtöbb üzlet kirakatával, az orvosi rendelőkkel, a fogászati ​​klinikákkal és így tovább. Az ügyfelek kényelme nagyban befolyásolja a hangulatot, és így a vásárlási kedvet.

Természetesen az ügyfelek kényelmét nem helyezhetjük mindig a hely funkciója elé, például amíg egy fogorvosi várót abszolút szabhatunk ügyfeleink igényeire, magát a rendelőt nem szerelhetjük fel olyan fényekkel ami kellemesebbé teszi az ottlétet, hiszen ott az elsődleges cél a beavatkozásokhoz szükséges fény biztosítása a fogorvos számára. Meg kell találni az egyensúlyt a személyzet és az ügyfelek igényei között.

A következő tervezési szempontok amelyek egyaránt az ügyfeleink és a munkatársaink kényelmét szolgálják:

  • Hely biztosítása a munkatársak személyes tárgyainak tárolására
  • Könnyen hozzáférhető polcok és szekrények tervezése
  • Fontosak a természetes fényforrások, például ablakok, tetőablakok és napalagutak felhasználásával napfényt engedhetünk a helyiségbe
  • Privát irodák vagy helyek biztosítása a munkatársak számára a projekteken való nyugodt, zavaró tényezőktől mentes dolgozáshoz
  • Összpontosítás az ügyfél kényelmére a recepción, míg a munkatársak igényeinek és kényelmének szem előtt tartása az irodahelyiségekben
  • Harmonikus, szemnek kellemes színek alkalmazása

Ez csak néhány módszer, amellyel egy jól megtervezett tér hozzájárulhat mind a személyzetünk, mind az ügyfeleink általános kényelméhez, így irodánk vonzó terület lesz a látogatóknak és a munkatársaknak is.

Hogyan befolyásolják a kereskedelmi design elemek a hatékonyságot

A produktív irodai környezet megfelelő kialakítása hosszú évek óta vitatott és a legnagyobb vállalatok is kísérleteznek vele. A kereskedelmi terek a kabinoktól a nyitott irodai környezetekig, a tagolt környezettel rendelkező irodákig mind a mai napig fejlődnek. A jelenlegi tapasztalat azt mondja, hogy egyaránt zárt tereket, valamint közösségi területeket kell biztosítani egy munkakörnyezetben.

Vállalkozásunk kialakítása sok tényezőtől függ – beleértve azt is, hogy milyen szolgáltatást nyújtunk. A fogorvosi rendelő vagy az állatorvosi rendelő kialakítása nagymértékben eltér az ingatlaniroda vagy raktár kialakításához szükséges tervektől. Néhány tényező azonban konzisztens maradhat bármely üzleti környezetben:

  • Színek – a falaktól a burkolatokon át a bútorokig, mindennek a színe együtt befolyásolja a tér hangulatát
  • Világítás – a jól megvilágított helyiségek javítják a termelékenységet és kényelmet nyújtanak mind a személyzet, mind a látogatók számára, illetve a megfelelően megvilágított terek csökkentik a fáradékonyságot
  • Zajcsökkentés – az a kialakítás, amely a zajokat a munkahelyi környezetben minimalizálja, javítja a termelékenységet és csökkentheti a stresszt
  • Levegőminőség – a légminőséget javító szellőző és légtisztító-rendszerek használata növelheti az alkalmazottak általános egészségét és a hatékonyságot

Hogyan tovább?

Amikor sikerült a megálmodott és alaposan kidolgozott enteriőrt megvalósítani nagyon fontos, hogy minél több szem lássa. Igaz ez a személyes látogatókra és az internetes megjelenésre is. Fontos, hogy megmutassuk, hogy milyen környezetben végezzük a munkánkat és hogy hol várjuk szívesen a jövőbeli ügyfeleket egy kávé mellett. 

Amikor sok energiát, időt és pénzt fektettünk abba, hogy kialakítsunk egy igazán megnyerő és hatékony teret akkor gondoljunk arra is, hogy legalább olyan professzionális fotókkal kellene bemutatni is azt. Erre a legjobb megoldás egy felkészült csapat, akik pontosan tudják, hogy milyen napszakban és milyen formában tudják a legjobban átadni a hely valódi hangulatát. Erről szól az enteriőrfotózás!


Megvan a jó irány a fejlődéshez?

Ha szeretnéd megmutatni ügyfeleidnek irodádat vagy akár ingatlanodat fordulj hozzánk bizalommal, bízd ránk vállalkozásod professzionális bemutatását és minőségi fotókkal segítünk Téged. Tekintsd meg referenciáinkat és vedd fel velünk a kapcsolatot. Akár személyesen vagy telefonon keresztül is tanácsot adunk ügyfeleinknek abban, hogy mire van éppen szükségük a céljaik elérésében.

WonderWorks