Miért van szükség a kiváló minőségű fotókra a weboldalunkon?

Gyakorlatilag minden weboldalnak az célja, hogy minél többen elérjék a célközönségből. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a weblap tulajdonosok minden eszközt igyekeznek bevetni, hiszen minél nagyobb a látogatottsága egy oldalnak annál jobban pörög a vállalkozás és lesz sikeres az értékesítés.

Természetesen az alapvető SEO kellékek megléte és helyes alkalmazása egy jó alapot ad nekünk, de sokan elfelejtik a legfontosabb tényezőt, ami nem más, mint a felhasználói élmény. A felhasználói élmény pedig a mai világban jelentős részben a vizuális elemeken múlik, a fotókon és videókon. Ebben a bejegyzésben összeszedünk pár gondolatot a fotók weboldalon történő helyes használatáról és előnyeiről.

Fotók felhasználása a SEO ( keresőoptimalizálás ) eredményeink javításához

A Google határozottan egyetért vele, hogy egy fotó felér ezer szóval. Korábban már írtunk róla, hogy mennyivel egyszerűbb sok-sok dolgot bemutatni egy fotón keresztül, mint hosszú sorokat írni róla. Természetesen a szöveg helyettesítése mellett kiegészítésként is fontos és hasznos részei a webes tartalomnak a képek és a grafikák.

A keresőmotorok azonban nem képesek úgy látni a fotókat, mint mi, bár már vannak algoritmusok melyek a fotókon szereplő dolgokat felismerik. Elsősorban a fájlnevekre, a feliratokra és az alt szövegekre támaszkodnak a keresőmotorok. Ezen kívül nagyon fontos tulajdonságok még a méret, a reszponzivitás és a méretezhetőség, hogy a különböző méretű eszközökön egyaránt gyorsan és szépen töltsön be az oldal.

Amikor képeket töltünk fel a weboldalunkra akkor az alábbi szempontokat tartsuk szem előtt:

 • A weboldalunkra csak a tartalomhoz kapcsolódó releváns fotókat töltsünk fel
  Amilyen egyszerű annyira fontos, hogy ne kerüljön az oldalunkra félrevezető média, hiszen ez alapján hamar veszíthetünk ügyfeleket.
 • A képekhez rögzítsünk mindig képcímeket, leírásokat és alternatív szövegeket
  Sok esetben hasznosak ezek a szöveges tartalmak melyek kiegészítik a fényképeinket a weboldalon, például ha valami miatt nem töltenének be a fényképek az oldalon, illetve a keresőmotorok is könnyebben rangsorolják előrébb az oldalunkat.
 • Minden esetben adjunk egyedi fájlneveket a fényképeknek
  Az oldalunkhoz kapcsolódó és a fényképre vonatkozó releváns fájlnevet sose felejtsünk el megadni mielőtt feltöltenénk azt a weboldalunkra.
 • A képeinket mindig kreatívan építsük be a weboldalunkba
  Érdemes együttműködni szakemberekkel, hogy a fotóink ne csak a szövegek közötti rész kitöltésére szolgáljanak, hanem kreatív megoldásokkal legyenek részei a weboldalunknak. Ide tartoznak az animált képek, bannerek, sliderek, és így tovább.
 • Kerüljük a telefonos fényképeket
  Ne essünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, hogy bármilyen fényképpel elérjük ugyanazt a célt, egy induló vállalkozás esetén természetesen előfordulhat, hogy egy telefonnal elkészített fotó illusztrálja a tartalmainkat, de törekedjünk rá, hogy mielőbb profi fotókra cseréljük azokat.

Fotók felhasználása a céljaink eléréséhez

A jó minőségű fotók több látogatók vonzanak a weboldalunkra azáltal, hogy emelik a SEO értéket és csökkentik a visszafordulási arányt. Ezen kívül az oldalon töltött időt is megnövelik a fényképek, ami által megnő az esélyes a sikeres értékesítésnek. Ha az oldalunk célja bármilyen formában az értékesítés, akkor törekednünk kell rá, hogy minél hosszabb időt töltsenek a látogatók rajta.

A minőségi fényképek így juttatnak közelebb az online céljainkhoz:

 • Több megtekintés, nagyobb forgalom a weboldalon, ami nagyobb esélyt jelent a magas konverzióra
 • A felhasználói elkötelezettséget fokozza, ami annyit tesz, hogy az emberek több időt töltenek a weboldalon
 • Csökkenti a visszafordulási arányt, ami előrébb rangsorolást és nagyobb forgalmat hoz magával
 • Kapcsolatot teremt az ügyfél és a brand között, így a felhasználók nagyobb színűséggel választják a szolgáltatásainkat

Képminőség használata termékeladáshoz

Ha valaha is olvastál gyermekkönyvet tudod, hogy mennyire fontosak a fényképek. Hogy miért? Mert segítik elmesélni a történetet. Csak úgy, mint egy mesekönyvben a weboldalunkon is segítik a fotók bemutatni a szolgáltatásainkat és a termékeinket, bizalmat teremtenek a vállalkozás és az ügyfelek között.

A legjobb eredmény érdekében a lehető legjobb minőségű és magas felbontású képeket kell használni. Az instagram és a közösségi média influenszerek korában a felhasználók elsősorban a képek minőségére figyelnek fel. Mivel a minőség közvetlenül befolyásolja a vásárlási döntésünket, érdemes a lehető legjobb minőségben részt venni a piacon. Néhány előnye a kiváló minőségű fotók weboldalon való használatának:

 • Jól illeszkednek a modern webdesignba. A nagy, releváns, magas felbontású fotók szerves részét képezik egy jól megépített, eredményeket elérő weboldal összeállításának.
 • Segítik a weboldal és az egész brand népszerűsítését. A szép, professzionális megjelenésű képeink online megléte lehetőséget ad a képek újrafelhasználására offline környezetben, prospektusokban vagy katalógusban.
 • Folytonosságot jelentenek a közösségi médiában. Fotóinkat felhasználhatjuk párhuzamosan több különböző közösségi médiafelületen, így a brandünk egységes képet mutat és fotóinkról a látogatók felismerik a vállalkozásunkat.

Hogyan tovább?

Hogyan tudsz eljutni oda, hogy kiváló fotókkal jelenj meg az interneten? Nem bonyolult a dolog. Már az is sokat számíthat, hogy a telefonos és egyéb gyengébb fotók helyett egy komolyabb fényképezővel tudatosan készített fényképeket kezdünk felhasználni.

De mekkora fotókra lesz szükség? Hogyan optimalizálj, hogy ne legyen túl nagy a fájl de ne legyen minőségromlás? Hogyan érd el, hogy egységes megjelenésű képeid legyenek? Hogyan garantáld a minőséget mindig? Ez mind nem a te dolgod, erre való egy felkészült csapat. Nem véletlenül egy önálló szakma a fotózás, vedd igénybe profik segítségét. Egy jó fotós nem csak a képeket tudja elkészíteni technikailag tökéletesen, de segíteni fog abban is, hogy pontosan mire lesz szükséged a weboldaladra. Ha minőségiek a fotóink az kivétel nélkül mindig jó hatással van az üzletre!


Megvan a jó irány az online fejlődéshez?

Fordulj hozzánk bizalommal, bízd ránk vállalkozásodat és minőségi fotókkal segítjük az online érvényesülést. Tekintsd meg referenciáinkat és vedd fel velünk a kapcsolatot. Akár személyesen vagy telefonon keresztül is tanácsot adunk ügyfeleinknek abban, hogy mire van éppen szükségük a céljaik elérésében.

WonderWorks